Torrevieja

torrevieja5Vårt kontor finns i Torrevieja och det är även där som vi har mest tillgängliga objekt. Torrevieja betyder som många vet det gamla tornet.

Själva Torrevieja blev en stad den 3 mars 1803 när kung Carlos den VI gav sitt godkännande om att låta Torre-viexa ta över saltproduktionen som förut tillhört de kungliga saltssjöarna tillhörande La Mata. Men det var endast en liten fiskeby tills för några decennier tillbaks. Nu de senaste årtiondena har de ökat explosionsartat både med folkmängd, byggnader och nya områden. Det är ett mycket populärt område för oss skandinavier. Dels för klimatet, närheten till norden och för att många skandinavier tidigare banat väg för oss som idag är här. Vi kan verkligen få möjlighet av att vara utomlands, men vill vi så finns såväl skandinaviska vänner, föreningar o produkter att tillgå.

torrevieja3Torrevieja har främst fyra stränder att tillgå och om vi börjar från norr så är det Playa Los Locos. Mer mitt i centrum Playa del Cura där du också finner “picinas natural” som är som små naturliga pooler med havsvatten, men som blir behagligt sköna att doppa sig i vintertid. Direkt vid södra infarten börjar Playa Aceqcion här ligger även den berömda båthamnen. Uppdelat så du dels har en del för de större båtarna och även en för något mindre. Här finns även några riktigt trevliga restauranger direkt nere vid havet som också bjuder på levande musik några dagar i veckan. Sist men inte minst så kommer Playa Los Naufragos det är “salt” piren som delar dessa två stränder. Här på Naufragos så har du underbart vackra korallrev som du ser när du bor i någon av lägenheterna här på första linjen. Dykexperterna säger att här har vi tillgång till de finaste dykvattnen på hela Costa Blancas kust. Alla dessa stränder kantas av diverse restauranger och barer. Utbudet är stort så det är bara att välja. Söker du lite mer lugn och avkoppling så kan nog den senaste stranden rekomenderas framför de övriga.

Torrevieja har precis allt du kan önska dig av en stad. Här kan du välja precis allt i typ av bostad. Lägenhet, duplex, villa, radhus. Du berättar hur ditt drömboende ser ut, hur långt eller nära vattnet och city pulsen du önskar bo så tar vi fram några bra alternativ som uppfyller dem.

Läs mer om våra andra områden: