Välkommen till Scandihouse

Vi är en professionell mäklarbyrå som har funnits i Torrevieja sedan 2010.

Vår affärsidé är att, från kundens önskemål, hitta dess drömbostad och genomföra ett köp där kunden blir mer än nöjd samt finnas där för kunden både före, under och efter köpet.

Vår vision är att bli den mäklare alla rekommenderar vidare för att vi är professionella, har störst utbud av bostäder och har flest nöjda kunder.

Vårt mål är att presentera bostäder så nära kundens önskemål som möjligt. Ju mer information vi får från dig, desto större chans att vi kan plocka fram exakt det du önskar. Därför vill vi redan från början upplysa dig om att de bostäder du ser på vår hemsida endast är en bråkdel av vad vi kan erbjuda. Men med hjälp av dem kan vi få en insyn i dina preferenser, vilken stil av bostad du vill ha, budget etc. På hemsidan finns även användbar information exempelvis om hur ett köp går till.

Hur kan vi vara så säkra på att hitta din drömbostad?

Jo, av två anledningar. Den ena är att vi har två spanska medarbetare som är professionella husletare. Detta är vår unika tillgång! Miguel och Jesus känner till alla i mäklarbranschen och vet vilka man ska lita på, vilka som är bra samarbetspartner, vilka områden som är bättre och hus med stabila konstruktioner. 

Den andra anledningen är att vi har ett stort nätverk av bra mäklare som vi samarbetar med. Skulle vi inte ha just ditt drömobjekt så hör vi oss för med våra kollegor och plockar fram det där.

Här gäller också om du hittar en ”Se Vende” (Till Salu) skylt, lämna telefonnumret till oss (ta en bild och skicka) så kollar vi av bostaden åt dig. Vi kan både områden och kan få fram information om bostaden till er.

Köpa eller sälja?

Vi finns här för båda delar. Med det menar vi att om du önskar köpa så hjälper vi dig igenom hela processen och om du redan äger en bostad och vill sälja så hjälper vi dig genom hela försäljningen.

Advokater mm

Scandihouse har några väl utvalda, auktoriserade och välrenommerade advokater som vi varmt rekommenderar till våra kunder. De pratar svenska och spanska och är mycket professionella.

Vi har även många bra kontakter när det kommer till valutaväxling, försäkringar, banker, internetanslutning mm.

Vi finns här både före, under och efter köpprocessen

Att finnas vid din sida under hela processen är mycket viktigt för oss. Hos oss ska du känna dig trygg!

Vid köp av din drömbostad går vi igenom hela processen innan. Vi visar områden och bostäder som vi har plockat fram efter dina önskemål. Vi skriver alltid avtal när du har bestämt dig. Vi följer med till advokaten och hjälper dig genom alla steg. Efteråt finns vi självklart kvar för frågor.

Det som gör oss än mer unika är att efter köpet så erbjuder vi våra tjänster via systerföretaget Scandiservice. Där handhar vi tjänster så som uthyrning, tillsyn av er bostad, städ, tvätt, kontakt med hantverkare mm. Kika gärna på hemsidan https://scandiservice.se/ Välkomna!

Hur väljer jag bostad?

Var vill jag bo? Vill jag ha gångavstånd till något speciellt eller kommer jag ha tillgång till bil?  Strandnära eller pool? Fråga oss om det är några särskilda önskemål du har på områden, exempelvis bra boulebanor, svenska klubbar eller mindre ”turistigt” där det bor flera spanjorer etc.

Quad, townhouse, duplex, triplex, penthouse, fincha…fråga oss vad alla beteckningar betyder. Vi guidar er i bostads-djungeln.

Vilken stil tycker jag om? Nyproduktion eller begagnat? Vi kan visa båda alternativen! Nyare bostäder är byggda efter den europeiska byggstandarden och kvalitén är högre. Jämfört med äldre bostäder kan det ge både lägre kostnader för värme och komfort på vintern samtidigt som du sparar energi när du vill kyla ner på sommaren. En begagnad bostad kan ha en härlig spansk charm och verkligen ge känslan av att vara utomlands. Vad gillar du?

Ska bostaden användas permanent eller som ett sommarboende? För dig som planerar att hyra ut bostaden, kan det också vara viktigt att tänka på att faciliteter som matvarubutiker, restauranger, strand och barer etc. finns i närområdet. Vi har koll på vilka områden det är.

Det finns bostäder i alla prisklasser. Det som är viktigast för oss är att det känns rätt för dig och vi visar de objekt som passar in på er budget, stor som liten.

Vilka är vi på Scandihouse?

Vi är ett härligt team med gedigen erfarenhet av att sälja hus här i Spanien. Vi är fyra inflyttade svenskar, Peter, Helena, Anders och Lotten, som säljer på heltid och två inflyttade svenskar, Christer och Berit, som säljer på deltid. Som vi nämnde innan, har vi även våra två spanska medarbetare som är professionella husletare, Miguel och Jesus. Vår unika tillgång!

Vi är ett härligt gäng med en fantastisk sammanhållning. Vi utbyter erfarenheter, information och nyheter dagligen vilket gör oss uppdaterade och duktiga på det vi gör.

Till sist…

Vi hjälper dig att göra en bra investering, för din framtid. Att köpa ett hus alltid ett stort steg. Att köpa utomlands är ännu större. Vi är stolta då vi säger att vi tills idag hjälpt många nöjda kunder att hitta sitt drömhus. Kanske är du nästa? Välkomna till oss på Scandihouse!

Language